Patogenní bakterie

SSugestivní účinek Symprove na patogenní bakterie byl dokázaný třemi studiemi

Tři nezávislé in vitro studie dokázaly, že Symprove zabraňuje růstu patogenních bakterií a podporuje zdravější prostředí ve střevě.

Podle těchto studií Symprove zabraňuje růstu: C. difficile, E. coli (AIEC fenotyp), Shigella sonnei a MRSA.

Jedna ze studií poukazuje na snížení pH a produkci metabolitů po užití Symprove, přičemž obojí může mít vliv na inhibici růstu patogenů.

Tyto studie byly uskutečněny na University College London a ProDigest v Belgii při specializovaném výzkumu o intestinálním prostředí.

Profesor Simon Gaisford z University College London řekl: „Nejnovější data ukazují, že Symprove má v laboratorním prostředí jasný inhibiční efekt na patogeny, včetně C. difficile a MRSA. Toto je rozhodně velmi důležitý první krok vedoucí k používání prospěšných živých bakterií jakou součást zdravotní starostlivosti u pacientů s potenciálně život ohrožujícími infekcemi.“

Antibiotiky jsou momentálně preferovanou formou léčby patogenních bakterií. Naproti tomu ale antibiotika působí proti všem střevním bakteriím, ať už patogenní nebo ne, tím ovlivňují celkové střevní prostředí. Opětovná infekce je běžný problém a vyžaduje se další terapie antibiotiky. Podle těchto třech studií by Symprove mohl mít důležitou úlohu v budoucí terapii patogenních bakterií a to nejen zabraňováním počátečního růstu bakterií, ale i vlastními antipatogenními  účinky na již existující kolonie patogenů.

 

Studie 1: In vitro inhibice Clostridium difficile pomocí komerčních probiotik (School of Pharmacy, University College London)

Štyri komerčne dostupné probiotické kmene a produkty, vrátane Symprove, boli kultivované s C. difficile. Následne sa sledovali v mikrotermálnom kalorimetri – prístroji, ktorý meria teplo produkované rastúcimi baktériami. Zistilo sa, že Symprove mal inhibičné účinky voči C. difficile kvôli úprave pH hladiny v celom prostredí a kvôli produkcii vedľajších produktov, ktoré inhibovali rast C. difficile.

 

Studie 2: In vitro inhibice Clostridium difficile pomocí komerčních probiotik (School of Pharmacy, University College London)

Čtyři komerčně dostupné probiotické kmeny a produkty, včetně Symprove, byly kultivovány C. difficile. Následně se sledovaly v mikrotermálním kalorimetru – přístroji, který měří teplo produkované rostoucími bakteriemi. Zjistilo se, že Symprove měl inhibiční účinky vůči C. difficile díky úpravě pH hladiny v celém prostředí a kvůli produkci vedlejších produktů, které inhibovaly růst C difficile.

 

Studie 3: Hodnocení anti-patogenní aktivity produktu Symprove v lidském gastrointestinálním traktu pomocí technologie SHIME (ProDigest, Belgie)

Dávka Symprove byla smíchána s glukózovým roztokem, sterilizovaným masem a E. coli, Shigellou sonnei a Stafylokokem aureou odolným vůči meticilinu (MRSA). Takto byla inkubována bez přístupu kyslíku a po 24 hodinách a 48 hodinách byly měřeny hodnoty patogenních bakterií a přípravku Symprove. Výsledkem byl prokazatelný negativní účinek přípravku Symprove na bakterie E. coli, Shigella sonnei a MRSA. Autoři studie poukázali na to, že momentálně jsou Probiotika doporučována jen jako preventivní řešení, přičemž ale tato studie naznačuje velký potenciál v užívání Symprove také na zredukování některých patogenních kmenů ve střevě a obnovení zdravé střevní mikrobioty.