Jak sa Symprove vyrábí

Symprove™ je absolutně přírodní multi-kmenový výrobek, který se vyrábí za přísných podmínek a před tím, než se dostane k zákazníkovi, podléhá řádnému testovacímu postupu. Všechny složky tohoto výrobku se dají dosledovat přímo k jeho původnímu zdroji.

Srdcem výrobního procesu je řídicí systém vysoké kvality (ISO9001/2018), který zajišťuje, že zachováváme velmi vysoké standardy, které jsme vyvinuli a neustále se je snažíme zdokonalovat.

Výroba Symprove™ začíná ve chvíli, kdy obdržíme ječmen od místních zemědělců v okolí Surrey a Hampshire, jejichž plody nesmí být z geneticky modifikovaných plodin. Vždy dokážeme zpětně najít konkrétní pole, na kterém se ječmen pěstoval.

Zrno ječmene se nechává jemně naklíčit, dokud není vysoké si čtvrtinu palce (přibližně 6 mm) od kořínku. Když dosáhne této výšky, klíčení se zastaví. Tato fáze se nazývá pučící.

Potom se ječmen vyválí, abychom získali větší množství aminokyselin, vitamínů a enzymů, které vznikly při procesu klíčení.

Následně se do vyklíčeného ječmene (aminokyseliny, vitamíny a enzymy) se extrahují a slupka z ječmene se odstraní. Tento vyextrahovaný, výživně bohatý substrát se následně pasterizuje, umístí se do sterilních nádob a naočkuje se jedinečnými čtyřmi kmeny bakterií typickými pro  Symprove™.

Kmeny bakterií se pro Symprove™ původně získávaly z potravinářského průmyslu. V současnosti udržujeme neporušenost těchto kmenů tím, že další bakterie necháváme růst z původního zdroje.

Bakterie působí na tomto probiotickém substrátu 24 hodin. Potom je jejich počet optimální a pH (acidita) se stabilizuje na pH 4.

 

Celý proces, od klíčení až po nalévání do lahví, trvá 10 dní. Všechno se uskutečňuje v centrále Symprove™ ve Farnhamu v Surrey, kde se vyrobila každá odeslaná láhev Symprove™.